Начало » Аптека в чаша » Чаят като лечебно средство – чай “Гонсин”

АПТЕКА В ЧАША

Доктор Нона съветва

При мен пристигат стотици писма от различни градове и страни, чиято тема е нашия чай „Гонсин”. Писмата са различни. В тях има съвети, предложения, въпроси и често много смешни неща.
Преди няколко месеца получих писмо от Украйна, ще цитирам извадка от него:
„Потвърдете правилността на Вашите препоръки за изпозването на чай „Гонсин”. Първият ден запарваме един пакет в литър вода. Вторият ден същият този пакет – в половин литър вода. Третият ден – в 250 гр. …На десетият ден изяждаме пакетчето”.
А Вие как пиете нашия чай „Гонсин”?
Уверени ли сте, че го употребявате правилно?
Целта на тази брошура е да Ви запознаем с възможностите на нашата целебна напитка.

Малко история.
Чаят е най-разпространената напитка в света, чай пият във всички страни на света.
За голяма част от човечеството чаят е основна напитка. Дълго време за родина на чая са считали Китай, но неотдавна бяха открити най-древни растения за чай в една от провинциите на Индия. В една версия се дава първенство за пиенето на чай – на Виетнам, но своето название чаят е получил от Китай. Китайското „ча” означава „младо листенце”. Известно време използвали чая като лекарство. В един древен китайски трактат се отбелязва, че „… той усилва духа, смекчава сърцето, отстранява умората, не позволява вселяването на мързела у Вас, облекчава и освежава тялото”.
Първи в Русия научили за чая в Сибир. Тук той попаднал от Монголия в 1638 година. В Русия го донесъл болярският син Василий Старков, който бил изпратен с дарове при Монголския хан и в замяна на кожи от самур и други ценни дарове той получил от хана – чай. От тогава чаят станал най-популярната и традиционна напитка в Русия.
Още Лев Толстой е писал: „Аз трябваше да пия много чай, защото без него не можех да работя. Чаят освобождава онези възможнасти, които дремят в дълбините на моята душа”.
Защо пиете чай? Вероятно затова, че той притежава с нищо несравним вкус и неповторим аромат. Но чаят не само е вкусен и ароматен. Той е още и полезен. Преценете сами. В чая се съдържат около 300 полезни вещества, в това число дъбилни вещества, алкалоиди, ефирни масла, белтъчини, въглехидрати, органични киселини, минерални вещества, микроелементи, витамини … Даже този непълен списък свидетелства за лечебната стойност на чая. На неговите лечебни свойства хората обърнали внимание още в дълбока древност, въпреки че сериозните изследвания на чая са започнали сравнително скоро. Не е чудно обаче, че за техните резултати не се знае много. Но даже това, което е известно, позволява редом с патентованите лекарства да се използва чай за профилактика и подобряване състоянието при различни заболявания.
Грузинските учени Е. Галоблишвили и А. Цуцунава, в книгата си „Чай и медицина” разказват за своите изследвания за употребата на чай при лечение и профилактика на някои заболявания – ревматизъм, хроничен хепатит, начален стадии на хипертоничната болест и т.н.
Съвременните представи за физиологическото действие на чая и неговите лечебни свойства откриват перспектива за активното използване на чая като масово оздравително средство. Сравнително скоро са установени бактерицидните и бактериостатическите свойства на теотанина (една от съставките на чая), неговата способност да убива или подтиска не само бактерийте на гниенето, но и по-специфични микроби като дезинтерийната пръчица, паратифозните пръчици, хемалитичния жълт стафилокок и златистия стрептокок.
Нашият чай „Гонсин” действа благотворно на храносмила-телния тракт, тъй като има способност да абсорбира вредните за организма вещества, той прави своеобразно „химическо чистене” на съдържанието на стомаха, бъбреците и черния дроб.
Чаят „Гонсин” е превъзходно профилактично средство при отслабване тонуса на храносмилателните органи. Той спомага за усвояването на храната и улеснява процеса на храносмилането.
Не по-малко благоприятно влияние оказва чаят „Гонсин” на бъбреците и пикочните канали, тъй като той е природно пикочогонно средство. Има данни, че „Гонсин” е ефективен, като профилактично средство против образуване на камъни в черния дроб, бъбреците, и пикочния мехур.
Очистващото действие на „Гонсина” се отразява положително на лимфатичната система.
Установено е, че при употребата на чай „Гонсин” количеството на вдишания от белите дробове въздух и издишания въглероден двуокис се увеличават.
Дихателният обмен при пиене на чай е по-интензивен отколкото в състояние на покой.
Чаят „Гонсин” оказва стимулиращо действие на кожата. Спомага на потоотделянето, очиства порите, подобрява еластичността на кожата и й придава красив външен вид. Той влияе на обмяната на веществата и предпазва от болести, свързани с нейното нарушаване.
Накрая „Гонсин” оказва прекрасно действие на кръвообразуването, подобрява състава на кръвта, повишава количеството на червените кръвни телца.
Що се отнася до кръвоносната система, то „Гонсин” й оказва успокояващо въздействие, ликвидира съдовите спазми и облекчава процеса на кръвообръщението, нормализира кръвното налягане. Той укрепва стените на кръвоносните съдове.
„Гонсин” има прекрасно тонизиращо действие, снема главо-болието и придава бодрост на духа. Разкрива творческите сили, подпомага съсредоточаването на мисълта, усилва полета на фантазията. Това далеч не са всичките целебни свойства на „Гонсина”, той е „АПТЕКА В ЧАША”.

Чаят „Гонсин” – божествена напитка за цялото семейство.
Постоянното увеличаване обема на информация, не винаги позитивна, води отначало към възбуждане, което в последствие много често прераства в невроза. Децата реагират на трудностите и проблемите на възрастните отначало с безпокойствие, капризи, водещи до лош сън, заекване и други видове срив на нервната система. Ако ние направим пиенето на чай „Гонсин” семеен навик, това ще ни помогне да установим в нашия дом обстановка на психологически комфорт.
Мтого често при жените в предменструалния период има повишена потребност от отслабване на стресовата обстановка. Към мен се обърна жена, която просто не можеше да говори и през цялото време плачеше. Естествено това нейно напрежение се предаваше на цялото й семейство. Дъщеря й беше също така плачлива като майката, съпругът – естествено зъл и лесно възбудим. На това отгоре, жената беше алергична към лекарствени препарати. Ние започнахме оздравителна програма само с чай „Гонсин”, но се договорихме, че чай ще пие цялото семейство, всяка сутрин. След месец тя дойде при мен в кабинета и усмихвайки се каза: „Благодаря! Вие спасихте моето семейство!”

Източник на енергия за целия ден.
Под въздействието на постоянния стрес ние често ставаме сутрин неотпочинали. В медицинската терминология се появи нов термин – синдром „хронична умора”.
Пациентката М., лекар по професия ми разказа следната история:
През последните три месеца се чувствала уморена по всяко време на денонощието. Това я накарало да напусне работата си. Анализът на кръвта показал диагноза „Хроническа умора”. За съжаление за сега медицината не разполага със специфично лечение на тази нова болест. Аз й предложих да опита да пие „Гонсин”. След 6 седмици състоянието на пациентката се подобри. След три месеца се върна на работа.

Очистване на организма.
Много често в медицината очистването на организма от токсини се явява лечебна процедура. За пример може да послужи една интересна история. Дете на пет години заболяло от хепатит. Момиченцето имало лекарствена алергия. Спасението му би могло да бъде само пиенето на течности. В този случай използвали чай „Гонсин”. Отначало на детето давали по чаена лъжичка „Гонсин”, постепенно увеличавали количеството до половин чаша, на третото денонощие му давали един литър от нашия чай. Това било единствената храна за детето. На десетия ден го изписали с нормална кръвна картина. В този случай имаме работа не само с очистване на организма, но и с неговата дезинтоксикация.
При обикновените и токсически форми на диспепсия при деца, в първите денонощия се назначава „гонсинова диета”. На болни с различни инфекциозни заболявания и на лица с тежки форми на отравяния, също се препоръчва „гонсинова диета”. Използването на „Гонсин” подобрява преработването на мазнини, белтъчини и въглехидрати в човешкия организъм. Облекчава чувството за болка и подут корем. При пиене на ”Гонсин” се нормализира моторната функция на червата, забавя се всмукването на холестерина. Това играе важна роля в профилактиката на атеросклерозата. „Гонсин” спомага за нормализиране при запек, подобрявайки перисталтиката и облекчава храносмилането. Традицията да се пие чай след храна, особено когато тя е мазна и тежка е много благоразумна.

Мощен антиоксидант.
Трябва да Ви напомня за свободните радикали. Свободен радикал – това е неустойчива молекула или атом (когато молекулата губи един електрон, тя се превръща в свободен радикал). Излишъкът на свободни радикали може да окаже различни вредни въздействия в зависимост от това към какви тъкани е насочена тяхната атака. Свободните радикали могат да атакуват ДНК, предизвиквайки различни заболявания включително и онкологични.
Нарушенията на структурата на наследственото вещество на клетката са най-опасно явление. Някои от тези нарушения се явяват като причина за тези вътрешно-молекулярни промени, които стават началото за превръщането на нормалната клетка в злокачествена. За щастие това се случва сравнително рядко. Работата е в това, че клетката разполага със специална система за защита от въздействието на агресивните форми на кислорода и свободните радикали, образуващи се в процеса на дишането или постъпващи в организма с цигарения дим и замърсения въздух. Тази защитна система включва набор от специални ензими и нискомолекулярни антиоксиданти. Ние можем да стимулираме и укрепваме тази защитна система благадарение на антиоксидантните свойства на съставките на чая „Гонсин”.

Средство нормализиращо артериалното налягане.
Провеждайки презентации аз често казвам, че използвам чая „Гонсин” за нормализиране на артериалното налягане. След една презентация в САЩ към мен се обърна лекар – хирург, който имал много високо артериално налягане. Лекарствените препарати (хипотензивни средства) не му помагали. Той имал симптоматическа артериална хипертония, чиято причина станало хронично заболяване на бъбреците. На въпроса „Какво може да вземам за кръвно налягане?” – аз предложих да изпие чашка от нашия чай. На това ние се разделихме. След час той ме издири и попита” „Ти какво ми даде?” Оказало се, че от 4 години той не е имал толкова низко кръвно налягане, както след изпиването на чая „Гонсин”. Искам да отбележа, че най-трудно е да убедиш за приемането на комплементарни препарати иманно медиците. Ние препоръчваме „Гонсин” като допълнително средство, понижаващо кръвното налягане към хипотензивните препарати, въпреки че при началните стадий на хипертония често е достатъчно пиенето само на „Гонсин”.

Средство подобряващо функцията на бъбреците.
Течностите за бъбречно болните са съществен фактор в профилактиката на обострянето и за лечението на това заболяване.
Тъй като „Гонсин” има очистващо, капиляроукрепващо, антимикробно и пикочогонно действие – той подпомага оздравяването на пикочните канали. Най-често към мен се обръщат, пациенти с цистит, нефрит и бъбречно каменна болест.
В кабинета ми дойде млада жена с хроничен цистит, заради който периодично й назначавали много силни антибиотици, те предизвикали освен съществуващото заболяване още и гастрит. В крайна сметка престанала да взема лекарства и била принудена всеки двадесет минути да тича в тоалетната. Тя беше съгласна да се подложи на всякакви изпитания, които биха могли да й донесат облекчение. Беше назначен чай „Гонсин” за два месеца. Сега тя е забравила за своята болест.

Чай, премахващ токсикозата при бременни.
Преди три години при мен дойде жена с бременност в седмата седмица. Със сълзи на очите ми обясни: „Това ми е втори брак и аз трябва да родя на всяка цена. Но за съжаление заради токсикоза вече два пъти ми прекъсваха бременноста”.
Аз й препоръчах да пие „Гонсин”, като от началото запарва по 1 пакет чай на чаша вода – до 5 пъти дневно. На тринадесетата седмица от бременността токсикозата напълно беше изчезнала. Тя продължи да пие чай до края на бременността. Детето се роди удивително здраво и жизнено. Най-интересното е, че майката продължаваше да пие чай и след раждането, което й позволи да кърми детето си до навършването на една годинка. „Гонсин” увеличава лактацията. Малчуганът растеше без простудни заболявания, здрав и умен.

Чаят „Гонсин” – средство за намаляване на апетита.
В моят кабинет дойде семейство. Бащата имаше 26 кг наднормено тегло и това довело до куп болести – трайна хипертония, импотентност и диабет 2-ри тип. Синът – 23 годишен – 13 кг наднормено тегло, което предизвикало пъпчивост, повишено изпотяване и комплексиране. Момчето се стеснявало от вида си и избягвал да се среща с момичета. С тях беше и майката, чието тегло надвишаваше нормата с 12 кг, което успяваше все още сполучливо да прикрива.
Когато им предписах програма за намаляване на теглото (Гонсин, Равсин, Даксин, Супсин) бащата възкликна: „Аз вече 100 пъти съм започвал, но повече от 2 дни не съм издържал на нито една диета!” Синът заяви, че би съблюдавал програмата, но само заедно с родителите си. Майката започна да се вайка, че така ще й се появят бръчки по кожата. В първите две седмици в програмата за намаляване на теглото от нашите продукти беше включен само чай „Гонсин” по следната схема: запарване по 1 пакетче в един литър вода (за всеки от тях по отделно) и да го пият горещ по 1 чаша с добавка на парче лимон половин час преди ядене и половин час след ядене.
След две седмици се появиха първите резултати: синът беше отслабнал с 6,5 кг, майката – 4 кг, а бащата само 3 кг. Оказа се, че единствено той не е пил по 1 л „Гонсин”, а само по 1 чаша.

Защо нашата програма за отслабване започваме с „Гонсин”? „Гонсин”, въздействайки на лимбическата система на мозъка, променя нашето отношение към храната, стимулира изработването на хормони в организма, регулира обмяната на веществата, намалява нивото на кръвната захар и в същото време намалява потребността от сладки храни. Трябва да отбележа, че променяйки отношението си към стресовите ситуации, пациентите започват да контролират апетита си и не тичат постоянно до хладилника след като вече са се нахранили.
„Гонсин” намалява атонията на стомашно-чревния тракт. Предизвиква ежедневно изпразване на червата, което подпомага загубата на излишното тегло.
За тези, КОИТО ЖЕЛАЯТ ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ ДА СВАЛЯТ БЪРЗО НЯКОЛКО КИЛОГРАМА НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ следния разтоварващ ден:
През всеки 2 – 3 часа, без да бързате, на малки глътки изпивайте по 1 чаша чай „Гонсин” (1 пакетче на 1 л вода). Започвате разтоварването в 17 часа на единия ден и завършвате в 17 часа на следващия. Може в чая да изцедите 1 пресен лимон. Желателно е чая „Гонсин” да се пие горещ. При това е необходимо очистителното денонощие да се започне и завърши с очистване на червата (клизма, като се запарва 1 пакетче „Гонсин” в 2 л вода – да изстине до стайна температура).

„Гонсин” подобрява работата на хормоналната система.
Тъй като „Гонсин” подобрява функцията на хормоналната система, ние го използваме в различни критични периоди от живота, като например: климакса при жените или преходната възраст при мъжете. Много често към мен се обръщат мъже даже около 40 годишна възраст с оплаквания от намаляване на потентността. Тези оплаквания често се свързват с извършени операции на сърцето, които са много разпространени сега (балониране на коронарните артерии, шунтиране и т.н.). В мъжете се появява страх преди половия акт. За да се премахне този страх и се добие допълнителна енергия, ние препоръчваме 1 час преди лягане да се изпива чаша чай „Гонсин” с мед. От една страна не даваме стимулатор, чийто страничен ефект по-скоро снижава потентността, от друга страна пациентът получава удоволствието от това, че пие чай, а не лекарство. В 90% от случаите това има положителен ефект потентността за кратко време се възстановява.
При жените в периода на климакса измененията в хормоналния фон водят и до нервен срив. За повдигане на настроението и намаляване броя на приливите препоръчваме на жените ежедневно пиене на чай „Гонсин” по 1 пакетче в половин литър вода на ден.

„Гонсин” при заболявания на ендокринната система (захарен диабет).
При усложнения, предизвикани от заболявания на ендокринната система Ви е необходимо да пиете ежедневно чай „Гонсин” (1 пакетче на ½ литър вода) по 1 чашка 20 минути преди ядене като го изпивате до 17 часа.

Рецепти за чай ”Гонсин” при всички случаи.
• Вас Ви боли главата?
Изпийте чаша прясно запарен топъл „Гонсин” и поседете няколко минути със затворени очи. Аз лично, предпочитам нашия чай „Гонсин” пред другите обезболяващи средства.
• Уморени са очите Ви?
Очите обикновено се уморяват от продължителна работа на компютъра, при лошо осветление, при продъжително гледане на телевизия, четене и т.н. Залейте с малко гореща вода две използвани пакетчета „Гонсин”, които съхранявате в хладилника. Сложете двете пакетчета за 7-10 минути на затворените си очи.
• Ако имате ечемик.
По същия начин направете компрес на ечемика. Процедурата се повтаря няколко пъти.
• Ако имате конюктивит.
Промивайте очите със стерилен памучен тампон, намокрен с охладен „Гонсин”.
• Ако имате хрема.
Топла настойка от „Гонсин” се капе с помощта на пипетка 6-8 пъти на ден (1 пакетче „Гонсин” на ½ чаша гореша вода). Особено добре действа при децата.
*Ако Ви боли гърлото.
При ангина, ларингит, фарингит, а също при язвички или възпалителен процес на езика, небцето или венците, жабуренето с „Гонсин” няколко пъти през деня, действа превъзходно.
• Боли Ви зъб?
В ½ чаша чай „Гонсин” сложете и разбъркайте 2-3 скилидки счукан чесън. Задържайте в устата си от този разтвор докато болката отмине. Тази рецепта е много полезна при парадонтоза.
*Искате да предотвратите кариеса при Вашите деца?
Давайте на децата си по една чаша чай на ден.
• Гонсинова салата.
В ¼ чаша гореша вода залейте две използвани пакетчета чай, да постоят докато набухнат. Добавете 2-3 скилитки чесън и 200 гр сварен боб, след това разбъркайте с майонеза – получава се много полезна салата. След приготвянето се добавя сол и пипер на вкус.
* Прилагате ли някакво медикаментозно лечение?
Фармацията в наши дни се основава не на лекарствени растения, а на сложни химически съединения, които имат множество странични показания. Като например, лекарствата – антидепресанти, лекарствата за понижаване кръвното налягане много често водят до импотентност. Други препарати имат способност да се натрупват в организма, разрушават микрофлората на стомашно-чревния тракт и др. При ежедневното пиене на чай „Гонсин” ние смекчаваме тези удари, които нанасят лекарствените препарати на нашия организъм.
• Имате ли болки в гърба или в ставите?
Можете да използвате гонсинови компреси от използваните пакетчета, като ги нареждате на болезнените участъци. Може също да си приготвите „Гонсиново масло” – 8–10 използвани и изсушени пакетчета чай „Гонсин” слажете ги в стъклена купичка, залейте със 100 мл маслинов зехтин и варете на водна баня 40 минути. Оставете го на тъмно място. След две денонощия изцедете пакетчетата, процедете течността и налейте готовото „Гонсиново масло” в чисто съдче (шишенце).
Използвайте „Гонсиново масло” за масажиране на болезнените участъци на тялото.
*Имате торбички под очите?
Приготвяме ледени кубчета от една чаша „Гонсин”. Правим масаж 1-2 минути всяка сутрин с едно ледено кубче в продължение на 10 дни, а вечер правим компреси от използвани пакетчета чай за 5-7 минути. Скоро ще забележите резултата.
*Имате косопад, грози Ви оплешивяване?
Препоръчваме – първо, пийте всяка сутрин чай „Гонсин”, снемайки стреса ние спираме процеса на оплешивяването. Второ – даваме на организма всички необходими за растежа на косата витамини и минерали.
Външно – изплакване на косата с „Гонсин” приготвен по следния начин: 3 използвани пакетчета от „Гонсина” се заливат с половин литър гореша вода, киснат 20 минути. Правете тази процедура поне два пъти в седмицата, без да изплаквате след това с вода. Това укрепва косата.
• Имате повяхваща кожа?
Ще си приготвим „Гонсинов крем”. Вземаме една супена лъжица сметана, добавяме една чаена лъжичка чай „Гонсин” (1 пакетче на чаша гореща вода), още 30 капки маслинов зехтин, размесваме добре. Нанесете от този крем върху влажна кожа и оставете 15-20 минути. След 20 минути крема се обира с тампон. Пийте еждневно чай „Гонсин”, лицето Ви ще придобие прекрасен свеж вид.

• Имате стомашно разстройство?
Предлагаме Ви гонсинова диета за 24 часа (вижте по-горе).
• Имате хемороиди или възпаление на правото черво?
В този случай микроклизмата с „Гонсин” е лечебна процедура. Пригответе „Гонсин” (1 пакетче на чаша гореша вода), охладете, и правете микроклизми (50 мл) в продължение на две седмици. При упорити хемороиди и проктит е желателно към „Гонсина да се добави чаена лъжичка от нашия крем „Соларис”.
* Ако имате запек.
Студен чай „Гонсин” (запарка не повече от 10 минути) с прясно мляко, в пропорция 1:1, пийте го преди лягане.
• Измъчва Ви махмурлук?
В този случай Ви препоръчваме Гонсинова диета с добавка прясно изцеден лимонов сок докато се почувствате гладен.
* Боли Ви стомаха, често имате киселини?
Пийте прясно приготвен чай „Гонсин” 20 минути преди ядене.
• Имате рана от изгаряне?
Намокрете марля с топъл чай „Гонсин” и я сложете върху изгореното място. Постоянно намокряйте морлята, за да не изсъхва и изстива. Противоизгарящите свойства на чая бяха забелязани случайно, когато един от нашите дистрибутори излял върху тялото си гореш чай и за свое голямо удивление не забелязал следи от изгаряне.
• Имате високо кръвно налягане, високо ниво на холестерина в кръвта?
Ако редовно използвате чай „Гонсин”, който снижава нивото на кръвното налягане и подобрява мозъчното кръвообръщение, със сигурност ще избегнете инсулта.
• Имате лоша кръвна картина?
„Гонсин” стимулира кръвотворната функция на костния мозък, също така очиства кръвта от вредните вещества. Едновременно с това стимулира дейността на черния дроб и далака, като чрез тях обогатява кръвта с витамини.
• Ако имате симптими на отравяне?
Промийте стомаха с топла вода, предизвиквайки повръщане, а след това останете на гонсинова диета (24 часа).
• Очаквате дете?
Първите дни след появата на детето у дома са най-отговорни. Ако майката пие чай „Гонсин” всяка сутрин, то тя ще се чувства спокойна и бързо ще се възстанови от раждането, а детето започваме да къпем като му приготвяме ваничката и пускаме в нея използваните пакетчета ”Гонсин”. Детето ще расте спокойно, и в развитието си ще изпревари своите връстници.
Един плакат на „Зелената аптека” в Манила гласи: „Източният мъдрец Ли Чун Гюн решил да не умира. Това не му се удаде, но му се удаде да преживее 256 години – от 1677 до 1933 год. Как? Човекът всеки ден пиел чай – запарени треви”.
Ние не смятаме да Ви убеждаваме, че чайовете от треви действително са помогнали на човека да преживее два века и половина, но ползата от такива чайове е несъмнена.
Нашият чай „Гонсин” – това е „АПТЕКА В ЧАША” – този нов продукт на храненето и едновременно комплементарно (алтернативно) средство за всякакви, здравни проблеми в живота. Чаят „Гонсин” ще Ви помогне да запазите здравето си и да достигнете дълголетие! Освен това, обърнете внимание, „Гонсин” действа като вълшебна напитка, носи в дома Ви здраве, благополучие и отлично настроение.
ПОКАНЕТЕ ПРИЯТЕЛИ В ДОМА СИ И ГИ ПОЧЕРПЕТЕ С ЧАЙ „ГОНСИН”!

GONSEEN
ГОНСИН

Една легенда разказва: „Един будистки монах, който дни и нощи прекарвал в молитви и размишления, един път нарушавайки обета, заспал. След като се събудил и терзаейки се за допуснатата слабост, отрязал клепките си, които предателски закрили очите му и ги захвърлил на земята. На това място израснал прекрасен храст. От листата му монахът приготвил напитка, която придавала удивителна бодрост и я завещал на потомците си”. Такава е легендата за чая.
„Гонсинът” е нов подход към очистването на организма, храненето, саморегулацията и самоорганизацията на белтъците и клетките на организма; това са специално подбрани растения, богати на висококачествени белтъци, това е автотрофична система (АТС).
Принципът на работа на АТС се състои в това, че мъртвите клетки на епидермиса се подлагат на ферментна активация с помощта на Биоорганоминералния комплекс на Мъртво море и се използват като източник на строителен материал за собствените аминокиселини и белтъчни компоненти в новообразуващите се клетъчни елементи. „Гонсин” осигурява състояние на душевен покой и едновременно висока концентрация на ума и физическа издържливост при тежки натоварвания и стресови ситуации, очиства червата, бъбреците и пикочо-половата система; свързва и извежда свободните радикали, които са рушителите на здравето; стимулира и моделира имунната система, усилва функцията на Т-клетките; нормализира кръвното налягане, извежда токсините, шлаките и мазнините от организма, подпомагайки за намаляването на теглото.
Чаят „Гонсин” оказва положително влияние на храносми-лателната, сърдечно-съдовата, дихателната, имунната системи на организма.
Основните съставки на чая „Гонсин”: билката Gon gouha, риган, хризантема, люцерна, маслинови листа, семена от моркови, каротин, мента, биоорганоминерален комплекс.

Gon gouha. Най-силният адаптоген, мобилизира резервите на арганизма (имунитета) и нормализира дейността на централната нервна система. Дава едновременно спокойствие и енергия. Повишава устойчивостта към стреса. Очиства всички системи и органи.

Риган: Съдържа ценни ефирни масла и притежава антисептично действие. Усилва перисталтиката и тонуса на червата. Действа отхрачващо, подобрява храносмилането. Има диуретично и жлъчегонно действие. Използва се при колики, възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, при остър и хроничен бронхит, дисменорея, чернодробни заболявания, нервна възбуда, при атония на червата, запек, безсъние.

Маслиновите листа снижават кръвното налягане, норма-лизират кръвната захар. Те са природен антиоксидант, Имат хипотензивно действие, разширяват коронарните съдове, успокояват аритмията. Прилагат се при атеросклероза. Оказват леко, недразнещо слабително действие. Спомагат отделянето на жлъчен сок. Препоръчват се при възпалителни заболявания на стомаха и червата.

Люцерна: Има отхрачващо и пикочогонно действие. Използва се при възпалителни заболявания на дихателните пътища, при заболявания на бъбреците. Има противовъзпалително действие. Препоръчва се при анемия, при болезнена менструация, при лечение на бронхиална астма, атеросклероза.

Семена от моркови. Имат голямо съдържание на флавоноиди, имат избирателно коронароразширяващо действие. Приемат се при коронарна недостатъчност.

Ментата има спазмолитично, обезболяващо, жлъчегонно, леко слабително и антисептично действия. Приема се когато има признаци на възпаление на стомашно-чревния тракт, при повишена киселинност от стомаха, при болести на черния дроб и жлачката в качеството на обезболяващо и жлъчегонно средство. Успокоява повръщането. Използва се при колики в стомаха, червата и при натрупване на газове в червата. Премахва симптомите на отравяния от стомашно-чревен произход. Освен това се използва при главоболие, епилепсия, депресии, а също при лечение на хемороиди.

Каротин: Силен антиоксидант, подпомага защитата на клетъчната мембрана от свободните радикали, забавя стареенето на организма. Заздравява зъбите, косата, ноктите, влияе положително на кожата.

Биоорганоминерален комплекс: (Биоорганоминералният комплекс е „ноу-хау”, разработено от учените на клиника „ЛЕНОМ” в Израел).
„БИО” – биологически активни вещества, образуващи се в живите организми – биомасата на Мъртво море.
„ОРГАНО” – органични съединения, съдържащи се в растенията – ароматерапевтични съединения, фитопрепарати.
„МИНЕРАЛЕН” – неорганични вещества – минерали и биометали от Мъртво море.
Този комплекс от съставки дава възможност на чая „Гонсин” да въздейства ефективно на организма, да оказва мощно положително влияние на храносмилателната, сърдечно-съдовата, дихателната, имунната и нервната системи.

Опаковка: кутия с 24 броя пакетчета с конец.